Vepřové řízky naruby

Řízky dopékané v troubě, vyšperkované cibulkou, nejsou tolik tučné a zůstanou déle šťavnaté.

Suroviny na 4 porce – 4 vepřové řízky – 2 vejce – mléko – 2 cibule – strouhanka – máslo – olej – sušený česnek – sůl, pepř

Postup

1. Maso omyjte a osušte. Naklepejte ho, osolte, opepřete a posypte sušeným česnekem. Obalte ho ve strouhance a protáhněte osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka. Ihned ho dejte na pánev s rozehřátým olejem a opečte z obou stran.

2. Maso vyndejte a na stejné pánvi orestejte na proužky nakrájené cibule.

3. Cibuli přendejte do pekáčku, rozprostřete na ni maso a navrch dejte kousky másla. Podlijte troškou vody a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.

4. Řízky podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory, dresinkem či tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...