Moje chvilka pohody

Vepřové řízky naruby

Řízky dopékané v troubě, vyšperkované cibulkou, nejsou tolik tučné a zůstanou déle šťavnaté.

Suroviny na 4 porce - 4 vepřové řízky - 2 vejce - mléko - 2 cibule - strouhanka - máslo - olej - sušený česnek - sůl, pepř

Postup

1. Maso omyjte a osušte. Naklepejte ho, osolte, opepřete a posypte sušeným česnekem. Obalte ho ve strouhance a protáhněte osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka. Ihned ho dejte na pánev s rozehřátým olejem a opečte z obou stran.

2. Maso vyndejte a na stejné pánvi orestejte na proužky nakrájené cibule.

3. Cibuli přendejte do pekáčku, rozprostřete na ni maso a navrch dejte kousky másla. Podlijte troškou vody a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.

4. Řízky podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory, dresinkem či tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden