Moje šťastná hvězda

Vydatný polský bigoš

14Když vaříte bigoš, nešetřete masem, musí ho být alespoň tři druhy, navrch klobáska a trochu voňavého špeku. Chutná samotný, nebo s krajícem čerstvého chleba.

Ingredience: 100 g špeku, 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 paprikové klobásy, trocha vody, 250 g hovězího zadního, 250 g vepřového plecka, 250 g vepřového bůčku, 5 bobkových listů, 1 lžička kmínu a mleté sladké papriky, 4 lžíce rajského protlaku, 500 g syrového zelí, 2 hrsti sušených hub, 2 hrsti sušených švestek, 250 ml bílého vína 500 g kysaného zelí, sůl, mletý pepř a majoránka

Postup: Všechny ingredience, které jdou krájet, nakrájejte na kostky. Do velkého hrnce dejte rozpustit sádlo, přidejte slaninu, kterou vypečte dokřupava. Dále vložte klobásku a kmín. Přidejte maso, orestujte, poté bobkový list a papriku, opět orestujte.

Přidejte rajský protlak, houby i s vodou, ve které se máčely, syrové zelí, švestky a bílé víno. Osolte, opepřete, přiklopte a nechte vařit velmi pozvolna. Klidně až tři hodiny na mírném ohni. Po dvou hodinách varu přidejte kysané zelí. Na závěr dílo dochuťte majoránkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden