Moje chvilka pohody

Zapečená zelenina s kořením

Zeleninu pečenou v troubě oceníte jako lehkou a chutnou večeři. Dobře vám udělá hlavně v chladných podzimních dnech.

Suroviny na 3 porce

- 1 červená paprika - 1 žlutá paprika - 4 rajčata - 1 cuketa - 1 červená cibule - 1 lilek - 8 lžic řepkového oleje - 2 stroužky česneku - 1 lžíce octa balsamico - sůl, mletý černý pepř - 1 lžíce provensálského koření

Postup

1. Papriky omyjte, odstraňte z nich jadérka i vnitřní přepážky a nakrájejte je na široké pruhy. Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky nebo měsíčky. Cuketu, cibuli a lilek nakrájejte na plátky.

2. Pět lžic oleje promíchejte s prolisovaným česnekem, octem, solí, pepřem a kořením.

3. Zeleninu vložte do zapékací formy a potřete ji zbývajícím olejem. V troubě vyhřáté na 210 °C pečte asi 20 minut. Poté formu přikryjte alobalem a pečte ještě asi 25 minut.

4. Hotovou zeleninu potřete ochuceným olejem. Podávejte s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden