Závin s houbami

Suroviny:

  • 1 balíček listového těsta
  • 400 g čerstvých hub s menšími pevnými kloboučky
  • 4 vejce
  • 150 g anglické slaniny
  • 150 g listového špenátu
  • 5 dl mléka
  • 2 střední cibule
  • 2 žemle
  • strouhanku
  • olej
  • kmín
  • sůl
  • hladkou mouku
  • vejce

Postup:

Cibuli a slaninu nakrájené na kostičky opečeme na oleji. Přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, podusíme asi 15 minut a odstavíme. Nakrájené žemle zalijeme mlékem a necháme odstát. Pak je vymačkáme, přidáme k houbám spolu s rozšlehanými vejci, zahustíme strouhankou.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme ho houbovou směsí a poklademe překrájenými a spařenými listy špenátu. Vše svineme a na obou koncích k sobě okraje těsta dobře přitiskneme.

Závin opatrně přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ho rozšlehaným vejcem, pokmínujeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do světle hněda. Hotový závin nakrájíme a podáváne teplý nebo studený.

TIP:

Závin nemusí být nutně jen na sladko. Před pečením ho ještě můžete posypat semínky nebo kmínem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...