Moje sladké tajemství

Závin s houbami

 Suroviny:


  • 1 balíček listového těsta

  • 400 g čerstvých hub s menšími pevnými kloboučky

  • 4 vejce

  • 150 g anglické slaniny

  • 150 g listového špenátu

  • 5 dl mléka

  • 2 střední cibule

  • 2 žemle

  • strouhanku

  • olej

  • kmín

  • sůl

  • hladkou mouku

  • vejce


Postup:

Cibuli a slaninu nakrájené na kostičky opečeme na oleji. Přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, podusíme asi 15 minut a odstavíme. Nakrájené žemle zalijeme mlékem a necháme odstát. Pak je vymačkáme, přidáme k houbám spolu s rozšlehanými vejci, zahustíme strouhankou.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme ho houbovou směsí a poklademe překrájenými a spařenými listy špenátu. Vše svineme a na obou koncích k sobě okraje těsta dobře přitiskneme.

Závin opatrně přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ho rozšlehaným vejcem, pokmínujeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do světle hněda. Hotový závin nakrájíme a podáváne teplý nebo studený.

TIP:

Závin nemusí být nutně jen na sladko. Před pečením ho ještě můžete posypat semínky nebo kmínem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden