Můj čas na kafíčko

Bažant po francouzsku

Suroviny na 4 porce:

1 bažant

10 dkg slaniny

5 dkg másla

sůl

1 lžička mletého pepře

1 lžička muškátového květu

1 lžíce tymiánu

4 dl červeného vína

jíška nebo 1 lžíce strouhaného chleba

Postup:

Bažanta nakrájíme na porce, protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme pepřem, muškátovým květem a tymiánem a dáme na zbylou slaninu a máslo péci. Podléváme červeným vínem a pečeme doměkka. Šťávu zahustíme jíškou nebo troškou strouhaného chleba, podle potřeby osolíme nebo dochutíme. Podáváme s bramborem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden