Bažant pro Masaryka

Masaryk měl nejraději bažanta s červeným zelím a specialitou, která byla označována jako houskové smaženky. Recept na ně vám také rádi prozradíme.

Ingredience:1 bažant, 100 g anglické slaniny, 100 g šalotky, 500 ml suchého bílého vína, pepř, sůl Smaženky na 2 porce: 2 housky, 200 ml bílého vína, muškátový květ, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 50 ml bílého vína, 10 g droždí, 5 lžic oleje

Také vás může zajímat ...

Postup: Slaninu si nakrájíme na špalíčky a prošpikujeme jí dobře očištěného bažanta. Nasolíme, ho, lehce opepříme a uložíme do pekáčku do lože z nahrubo nakrájené šalotky a zbytku slaniny, mírně podlijeme vínem a podléváme až do upečení. Housky nakrájíme a zvlhčíme ve smetaně, přidáme 2 špetky muškátového květu, droždí, osolíme podle chuti a necháme hmotu chvíli odpočinout. Vytvoříme placičky.

Z vajíčka vína a mouky připravíme těstíčko, ve kterém obalíme placičky a usmažíme je v oleji.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...