Bleskové chilli con carne

Po návratu z výletu vás tohle jídlo zahřeje a zasytí. Hotové je navíc, oproti klasickému receptu, za pouhou půl hodinku.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

500 g mletého hovězího masa, 400 g konzervu krájených rajčat, 400 g konzervu červených fazolí, 1 malou plechovku kukuřice, 1 malý rajský protlak, 1 středně velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 červenou pariku (kapii), 1 lžíci oleje, 1 lžičku chilli, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sušené oregana, 1 lžičku třtinového cukru, pepř, sůl

Postup:

  1. Cibuli nasekejte najemno, česnek nakrájejte na plátky a papriku na kostičky. V kastrolu rozpalte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, papriku a koření (kromě oregana) a za stálého míchání opékejte 5 minut.
  2. Do kastrolu přidejte mleté maso. Při opékání ho obracečkou promíchávejte tak, aby nezůstaly větší hrudky.
  3. Když maso zhnědne, přilijte 300 ml horké vody. Přidejte drcená rajčata, rajský protlak, cukr a majoránku. Vše promíchejte, osolte, opepřete a nechte na malém plameni probublávat asi 15 až 20 minut.
  4. Fazole propláchněte a nechte okapat. Vmíchejte je společně s kukuřicí do omáčky a nechte prohřát. Podávejte s čerstvým pečivem.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...