Božská zapékaná sója

Tato dietní pochoutka je jednoduchá na přípravu. Místo sóji lze použít i sójové „maso“.

Ingredience: 300 g sóji, 9 plátků lasagní, ½ květáku, 1 brokolice, ½ pórku, olej, 250 ml kysané smetany, 2 lžíce mléka, 1 lžíce mleté papriky, 1 vejce, petržel, sůl, pepř

Postup: Sóju namočte do vody alespoň den před vařením. Potom ji uvařte v hrnci, trvá to 25 minut.

Na oleji orestujte na kolečka nakrájený pórek. Přidejte malé růžičky květáku a brokolice. Osolte, okořeňte podle chuti a 10 minut duste.

Do pekáče vysypaného strouhankou dejte polovinu sóji. Na ni dejte zeleninu, plátky lasagní a druhou polovinu sóji. Na ni opět dejte lasagne.

Ve smetaně rozmíchejte mléko, papriku, vejce, pepř a sůl. Nalijte navrch. Pečte v troubě na 180 °C. Ozdobte rajčaty a petrželí. Jednodušší to už ani nemůže být.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...