Bramborové knedlíky s uzeným

Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa.

Ingredience: 400 g vařeného uzeného masa (libový bůček, krkovice nebo plec), 1 lžíce sádla, 1 cibule, 750 g brambor, 250 g hrubé mouky, 100 g dětské krupičky, 1 velké vejce (nebo 2 malá), sůl, dušené kysané zelí a osmažená cibule k podávání

Postup: Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti
a nechte vychladnout.

Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte nebo prolisujte přímo na vál. Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto.

Vytvarujte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké plátky a ty v dlani zploštěte na placičky. Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujete kulaté knedlíky.

Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10–15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...