Česnekové žampiony s bylinkami

Bylinkovou marinádu můžete použít také na brambory či zeleninu na grilu, chutná i s kuřecím masem. Sušené bylinky můžete zaměnit za čerstvé ze zahrady.

Ingredience: 10 středně velkých žampionů, olivový olej, 3 až 4 stroužky česneku, sůl a pepř, sušený tymián, drcený kmín

Postup: Žampiony nejprve důkladně omyjte, očistěte a zbavte nožiček. Dále si nakrájejte česnek na tenké plátky. Marinádu připravíte tak, že v míse smícháte cca 1 až 2 dcl olivového oleje s plátky česneku a přidáte špetku tymiánu, špetku kmínu, soli a vše nakonec lehce opepříte.

V hotové marinádě nechte žampiony odpočívat co nejdéle. Během grilování je nezapomeňte průběžně potírat zbylou marinádou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama