Chilli con carne

Potřebujete:

500 g mletého hovězího, 2 plechovky rajčat, 2 plechovky tmavých fazolí, 2 cibule, 1 l hovězího vývaru, 4 lžíce másla, 2 lžičky majoránky, mleté chilli nebo čerstvé chilli papričky podle chuti, 3 stroužky česneku, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku oregana, 1 lžíci mleté sladké papriky, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Ve větším kastrolu rozehřejte máslo a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte mleté hovězí a osmažte ho hezky dohněda. Přitom maso rozdělujte vařečkou tak, aby se nedělaly hrudky. Přidejte nakrájené chilli papričky nebo mleté chilli a na plátky nakrájený česnek. Nechte chvilku restovat a poté přidejte římský kmín, oregano, rajčata a vývar.

Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

2. Stáhněte plamen a nechte pokrm probublávat asi 45 minut. Chilli by mělo zhoustnout a získat krémovou konzistenci.

3. Nakonec přidejte propláchnuté okapané fazole a nechte vařit ještě 20 minut. Poté podle potřeby pokrm ještě dosolte, dopepřete a přidejte chilli. Vypněte sporák a nechte jídlo před podáváním 15 minut odpočinout pod pokličkou. Podávejte sypané strouhaným sýrem a s tortilami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...