Cibulačka s červeným vínem

Suroviny:

  • 5 kusů cibule
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml červeného vína
  • 300 ml vývaru
  • 1 snítka tymiánu
  • bobkový list
  • sůl a pepř
  • bílá bageta
  • 80 g sýra

Postup:

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, v hrnci s širokým dnem pomalu na másle necháme zesklovatět a pokračujeme v opékání, až cibule dostane jemnou zlatavou barvu. Při opékání je zejména na konci potřeba velmi často míchat, aby se cibule nepřipalovala.

K cibuli nalijeme červené víno a vývar, přidáme tymián a bobkový list a vše necháme pod pokličkou asi 20 minut probublávat doměkka. Záleží na stáří cibule i síle nakrájení plátků, čím tenčí, tím rychleji se cibule uvaří.

Když cibule změkne, tymián a bobkový list pak z polévky vyndáme, dochutíme solí a pepřem a stáhneme z plotny.

Před podáváním navrch polévky naskládáme plátky bagety a na ně přidáme nastrouhaný sýr. Celou polévku nakonec zapečeme pod grilem dozlatova, aby se sýr roztekl a zezlátl.

  • 4 porce
  • snadné
  • do 90 min

TIP:

Tahle verze používá červenou cibuli spolu s červeným vínem. Nejvíc práce dá opéct cibuli, pak už je to hračka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama