Citronový cheesecake

Pečená varianta sladkého pokušení v americkém stylu, tentokrát s citronovou příchutí.

Suroviny

Na korpus – 270 g kakaových sušenek BeBe – 130 g másla

Na náplň – 500 g měkkého tvarohu – 3 vejce – 250 g zakysané smetany – 3 lžíce hladké mouky – 1 citron – 70 g krystalového cukru

Na polevu – 210 g neslazeného kondenzovaného mléka – 100 g práškového cukru – 1 citron

Postup

1. Sušenky dejte do robotu, rozmixujte a pak smíchejte s rozměklým máslem. Vypracujte těsto a vtěsnejte ho do dortové formy. Dejte do lednice.

2. Tvaroh ušlehejte s vejci a zakysanou smetanou. Přidejte šťávu z citronu, cukr a mouku a ještě prošlehejte. Náplň nalijte na korpus a vložte do trouby vyhřáté na 180 ºC. Pečte asi 60 minut.

3. Kondenzované mléko vyšlehejte s cukrem. Pak přidejte citronovou šťávu i nastrouhanou kůru a promíchejte.

4. Polevu naneste na vychladlý koláč.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...