Slaný quiche

Příprava: 60 min Cena za 1 porci: 18 Kč

Suroviny na 8 porcí:

200 g hl. mouky

sůl 100 g másla

1 vejce máslo

polohrubá  mouka na vymazání a vysypání

Na náplň:

2 cibule

100 g slaniny

50 g gorgonzoly  olej

50 g pecorina

2 vejce

200 ml šlehačky

sůl

pepř

rajčata

bylinky

Postup:

Smíchejte mouku, sůl, máslo a propracujte. Vyšlehejte vejce s 2 lž. vody. Do drobenky nalijte směs a vypracujte těsto. Zabalte do fólie. Nakrájejte cibuli a slaninu. Sýry nastrouhejte. Vejce vyšlehejte se smetanou, solí a pepřem. Rajčata rozpulte, orestujte cibuli a slaninu.

Těsto vyválejte, dejte do formy a propíchejte. Přikryjte pečicím papírem a pečte 15 minut. Na korpus vyskládejte cibuli s pancettou, přidejte strouhané sýry, zalijte smetanou s vejci a rajčata, bylinkovou sůl, růžový pepř a bylinky. Vložte do trouby a pečte 30 minut. Nechte lehce vychladnout a podávejte.

reklama
reklama

Komentáře