Moje sladké tajemství

4 kroky pro krásné nehty

Upravené nehty jsou vaší vizitkou. Jak o ně ovšem správně pečovat, aby vypadaly krásně za všech okolností?

1. Lakujte, lakujte

Málokdo ví, že nalakované nehty nejsou jen krásně upraveným dílem, ale že lak má také ochrannou funkci. Investujte do kvalitních laků důvěryhodných značek a vyhrajte si s barvami! Nikdy ovšem nezapomínejte na lak podkladový.

2. Bezacetonový odlakovač

Až budete odstraňovat starý lak, dejte přednost bezacetonovému odlakovači, který tolik nevysušuje. Kvůli jeho schopnosti nehet naprosto vysušit se pak nehty třepí a lámou. Naopak sáhněte po odlakovači, jenž obsahuje vitamin E, který zaručí nehtovému lůžku hydrataci.

3. Papírové pilníky

Papírové pilníky se hodí pro úpravu přírodních i gelových nehtů. Pokud máte nehty křehké, vybírejte kvalitní papírový pilník s jemným povrchem nebo sáhněte po tom skleněném, případně postupujte velmi opatrně a trpělivě. Papírové pilníky lze dezinfikovat, ale sušte je vždy přirozeně – ne nad teplem nebo na sluníčku, kde by se mohly zkroutit.

4. Pozor na stříhání kůže okolo nehtů

Kůže chrání nehtové lůžko před bakteriemi a její nesprávné odstranění může vést k infekci. Proto je před zkracováním nejlepší namočit prsty do teplé vody s antibakteriálním mýdlem a kůžičku pak jen jemně zatlačit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden