Asijská pochoutka

Příprava: 90 min. Cena za 1 porci: 29 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 200 g mletého masa

● 200 g rýže

● 1 mrkev

● 2 cibule

● 1 jarní cibulka

● 3 lžičky oleje

● 1/2 okurky

● 1/2 lžičky sójové omáčky

● 1/2 lžičky medu

● 80 g hub shi-take nebo hříbků

● pepř

● 2 vejce

● 80 g mungo klíčků nebo ředkve

● sůl

● 100 g špenátu

● sezamová semínka

Na omáčku:

● 2 lžičky oleje

● 2 lžičky sójové omáčky

● 1 lžíce medu

● 1 stroužek česneku

Postup:

1. Sójovou omáčku smícháme s medem a utřeným česnekem. Mleté vepřové maso smícháme s touto směsí, osmahneme na oleji, smícháme se sezamovými semínky a přelijeme přes něj část omáčky. Promícháme, zakryjeme a uložíme do lednice. Rýži uvaříme a udržujeme v předehřáté troubě. Cibuli, cibulku a mrkev nakrájíme.

2. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a osmažíme mrkev doměkka. Přidáme olej, sójovou omáčku a med a 1 minutu vaříme. Ve volné pánvi opečeme houby a cibuli. Za 2 minuty zeleninu osolíme, opepříme a odstavíme. Podáváme se smaženým vejcem a bohatě nazdobenou zeleninovou oblohou.

reklama
reklama

Komentáře