Moje sladké tajemství

Bez vanilkových rohlíčků by to nešlo

Suroviny:

250 g hladké mouky

450 g másla

200 g mletých vlašských ořechů

130 g cukru moučky

vanilkový lusk a cukr moučka na obalení

Postup:

Do mísy nakrájejte na drobné kousky studené máslo z lednice, přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto podobné lineckému. Z hotového těsta tvořte malé kuličky, ty následně rukou rozválejte na válečky a z nich tvarujte rohlíčky.

Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C zhruba 10–12 minut (dle velikosti). Připravte si moučkový cukr na obalení a přidejte do něj vanilkový lusk. Ten podélně rozřízněte a špičkou nože vyškrábněte drobounká semínka.

Semínka smíchejte s moučkovým cukrem. Jeden lusk velmi dobře ochutí přibližně 500 g cukroví. Rohlíčky obalujte čerstvě upečené a ještě vlažné, protože tím do sebe část cukru vsáknou a budou ještě křehčí a lahodnější.

Tip!

Náš recept je z vlašských ořechů, ale pro jemnější chuť je můžete klidně namixovat i s lískovými oříšky či mandlemi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden