Bulharské lusky

 Suroviny na 4 porce:

500 g mletého masa (půl vepřové, půl hovězí)

100 g farmářské slaniny

150 g sýru gouda

6–8 paprik

4 rajčata

1 velká cibule

koření čubrica

oregano

bazalka

pepř, sůl

Postup:

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev zesklovatět.
Cibuli nasekáme a lehce spolu se slaninou osmahneme. Rajčata nakrájíme na kostky a sýr nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme, přidáme čubrici, oregano či bazalku. Směsí naplníme papriky, zakápneme rozpuštěným sádlem z vyškvařené slaniny, zabalíme je do alobalu (není nutné) a postavíme na plech, na gril. Podáváme s francouzskou bagetou a suchým bílým vínem.

Extratip: Do náplně můžeme ještě přidat čerstvé, nebo nakládané žampiony nasekané na drobné kousky, mletý kmín a drcený česnek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden