Casserole s houbami

Zapečená divoká rýže s houbami a sýrem chutná skvěle a zasytí vás.

Suroviny na 4 porce - 300 g uvařené divoké rýže - 500 g lesních hub nebo žampionů - 1 cibule - 2 lžíce másla - 1 stroužek česneku - 120 g nastrouhaného čedaru - 1 lžička sušené bazalky - sůl, pepř

Postup

1. Očištěné houby, oloupaný, na plátky nakrájený česnek a oloupanou, nakrájenou cibuli orestujte na másle. Poduste, až se odpaří tekutina z hub. Přidejte bazalku a podle chuti osolte a opepřete.

2. Houbovou směs promíchejte s uvařenou rýží a přeneste do vymazané zapékací mísy. Posypte nastrouhaným sýrem.

3. Pečte 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

reklama
reklama