Červené rizoto s restovanými houbami

Není jen bílá rýže, má i svou červenou verzi, která je ještě mnohem lepší.


Suroviny:


250 g červené rýže


150 g žampionů nebo jiných hub


2 hrsti mraženého hrášku


čerstvě mletý pepř


sůl


olej na restování


1 menší cibule


1 dcl bílého vína


Postup:


Rýži propláchněte ve studené vodě a nasypejte ji do studené vody v poměru 2 díly vody a 1 díl rýže.  Vařte 40 až 50 minut. Na pánvi orestujte nasekanou cibulku, přidejte na plátky nakrájené houby, osolte a opepřete. Po 5 minutách přidejte mražený hrášek. Až bude rýže uvařená, přesypejte ji do pánve a dochuťte bílým vínem. Vařte ještě 5 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden