Moje chvilka pohody

Chmury rychle pryč!

Zima dlouhá a do jara ještě daleko. Ošklivé počasí, tma, sluníčko nikde. Kde hledat útěchu? Jaké jsou krůčky ke štěstí, aby jste zahnali chmury?

Nedostatek světla narušuje náš biorytmus, člověk se cítí malátný, špatně spí, přejídá se a je podrážděný. Choďte co nejvíce ven za příznivého počasí. A když je tma, tak si pořádně rozsviťte. Pokud si myslíte, že vám náladu zvedne muzika od podlahy, opak je pravdou.

Japonští vědci tvrdí, že veselou mysl stimulují smutné písně. Pomáhají prý lépe vyjádřit emoce a zklidnit se. Dopřejte si v klidu šálek čaje, který kromě kofeinu obsahuje i theanin, který pomáhá relaxaci.

Seďte co nejméně

Podle některých odborníků je sezení stejným zlozvykem jako kouření. Zvyšuje riziko cukrovky, nemocí srdce, obezity a bolesti zad. Vstávejte často od pracovního stolu, když je to možné, stůjte.

Místo vysedávání u televize se jděte raději projít. Zacvičte si. Na konec se pak odměňte čokoládou. Samozřejmě hořkou s vyšším obsahem kakaa.

Zameditujte si

Zkuste účinky meditace. Sedněte si někam, kde budete sama v klidu a dlouze a pomalu dýchejte. Měla byste se lépe zbavit negativních emocí. Pokud nevíte jak na to, dají se pořídit i různé návodné aplikace do chytrých telefonů.

Teď už máte určitě všechny chmury pryč a je vám krásně na světě. Tak zkuste ještě udělat radost také někomu jinému. Potěšte ho třeba pěkným dopisem, ve kterém mu poděkujete za to, co pro vás kdy udělal a řeknete mu, jak moc je ve vašem životě důležitý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden