Moje šťastná hvězda

Chraňte své ženské partie

Léto je nejen čas dovolených a příjemných zážitků, ale bohužel také obdobím, kdy se ve vĕtší míře u žen objevují intimní problémy. Naučte se je dobře zvládnout.


Neustále se vracející vaginální mykózy jsou strašákem mnoha žen, který se bohužel častěji objevuje právě s letním počasím. Teplé a vlhké prostředí, které poskytují například mokré plavky, je totiž naprosto ideální pro rozvoj infekce.


Možná překvapivým faktem je, že větší nebezpečí hrozí v čistém bazénu než například při koupaní v přehradě. To z toho důvodu, že chlór a jiné dezinfekční látky zabíjejí „hodné“ bakterie, které pomáhají rozvoji mykózy bránit. Když už ale na tento nepříjemný problém dojde, existují naštěstí způsoby, jak si s ním poradit.


Bylinková sedací koupel je výborná při všech vaginálních potížích.

Sedací koupele

Bylinková sedací koupel je výborná při všech vaginálních potížích. Dezinfikuje sliznice, odstraňuje pálení a svědění a přináší opravdovou úlevu. Na přípravu budeme potřebovat 3 lžíce drcené dubové kůry, 1 lžíci květů heřmánku, 0,5 litru vroucí vody, dětskou vaničku naplněnou teplou vodou.

Bylinky i sůl přelijeme půl litrem vroucí vody a vše necháme 30 minut odpočívat. Poté přecedíme, nalijeme do vaničky, doplníme vlažnou vodou a do vzniklé lázně na 10 minut sedneme. Tento postup opakujeme 1krát denně po dobu 5 dní.

Skvěle působí i koupel z jablečného octa, kdy 1 dcl octa nalijeme do dětské vaničky naplněné teplou vodou. Tato koupel je vhodná nejen jako léčba, ale i preventivně například po koupaní v bazénu.

Vhodné je zařadit i antimykózní čaj.

Očista těla

Na rozvoj kvasinkových infekcí má obrovský vliv náš jídelníček, obzvláště pokud je bohatý na sacharidy. Pokud trpíte na opakované mykózy, zkuste omezit právě příjem cukru, kterým se bakterie živí.

Vhodné je zařadit i antimykózní čaj. Na jeho přípravu budeme potřebovat 1 lžičku nadrceného badyánu, 1 lžičku nadrcených hřebíčků, půl lžičky skořice, 1 lžičku anýzu, 1 lžičku semen fenyklu, 1 lžičku šalvěje, 3 dl vroucí vody.

Koření přelijeme vroucí vodou a vše necháme 15 minut odpočívat. Po uplynutí této doby přecedíme. Tento čaj popíjíme 2krát denně po dobu 6 týdnů. Denně musí být čerstvě připravený.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden