Chřest s holandskou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

3 žloutky

50 ml vývaru

50 ml bílého vína

bílý pepř, sůl

100 g přepuštěného másla

400 g chřestu

cca 100 ml bílého vína

bobkový list

nové koření

Postup:

Máslo přepustíme, chřest očistíme (odřízneme dřevnaté špičky a asi centimetr pod hlavičkou oloupeme). Ve vodní lázni rozmícháme žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem, šleháme do zhoustnutí, poté zašleháme přepuštěné máslo.

Do hlubší pánve s vroucí vodou vlijeme bílé víno a vložíme koření, chvilku vaříme (aby koření pustilo chuť a aroma), poté vložíme chřest a vaříme 2 minuty. Chřest vyjmeme z vývaru a podáváme přelitý holandskou omáčkou.

.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama