Citrusový džem s levandulí

Suroviny:


  • 0,5 kg pomerančů bez kůry a bílé slupky

  • 0,5 kg citrónů bez kůry a bílé slupky

  • 1 Gelfix

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 lžička kyseliny citronové

  • kůra z 1 citrónu

  • 1 kg cukru krupice

  • 1 lžička sušených levandulových květů


K varu přivedeme citrusy smíchané s Gelfixem a 2 lžíce cukru, povaříme minutu. Přidáme cukry, kyselinu i kůru, přivedeme k varu. Po 5 minutách přidáme levanduli a odstavíme.


Vyzkoušíme na talířku tuhost. Pokud je džem tekutý, přidáme ještě jednu zarovnanou lžičku kyseliny citronové. Plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.


reklama
reklama

Komentáře