Čočkové karí s batáty

Vegetariánský pokrm zachutná i „masožravcům“ a je velmi zdravý!

Potřebujete:

✿ 1 cibuli

✿ 2 stonky řapíkatého celeru

✿ olivový olej

✿ 1 velký batát

✿ 1 stroužek česneku

✿ špetku mletého hřebíčku

✿ 1/4 lžičky kardamonu

✿ 3/4 lžičky mleté skořice

✿ ½ hrnku čočky

✿ 2 hrnky vývaru

✿ 1 lžíci harissy

✿ sůl, pepř

✿ 1 citron

✿ zelenou petrželku

1. Oloupejte batát a pokrájejte. Stonky celeru, cibuli a česnek nasekejte. Celer a cibuli osmahněte v hrnci na oleji, přidejte batát a nechte opékat asi 4 minuty. Přidejte česnek a následně vsypejte koření, propláchnutou čočku, promíchejte, orestujte a zalijte horkým vývarem.

2. Vařte asi 20 minut podle druhu čočky. Pak přidejte 3/4 lžíce šťávy z citronu a ½ lžičky nastrouhané citronové kůry. Zamíchejte a dochuťe solí a pepřem.

3.Povařte ještě asi 5 minut. Posypejte petrželkou a podávejte buď samotné, nebo s vařenou rýží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden