Čokoládové makronky

Potěšte své pohárky francouzskou delikatesou. Upečte si voňavé a lahodné makronky s krémem.

Suroviny

Na těsto - 130 g krystalového cukru - 4 bílky - 200 g moučkového cukru - 110 g mandlové mouky - 40 g holandského kakaa

Na náplň - 250 g másla - 200 g krystalového cukru - 200 g hořké čokolády - 4 vejce

Postup

1. Do mísy prosejte moučkový cukr, kakao a mandlovou mouku. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem. Pak obě směsi spojte.

2. Těstem naplňte zdobící pytlík a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte malá kolečka. S plechem několikrát bouchněte, aby se dostaly pryč bublinky, a pak makronky pečte při 160 °C asi 12 minut.

3. Na náplň vyšlehejte ve vodní lázni vejce s cukrem. Odstavte a přidejte nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Důkladně promíchejte.

4. Vychladlé makronky slepte připravenou náplní.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama