Čokoládový dortík s malinami

Pečený čokoládový cheesecake s ořechovým korpusem a zdobený čerstvými jahodami je nadpozemským zážitkem.

Suroviny

Na korpus - 200 g kvalitní hořké čokolády - 1 lžička instantní kávy - 85 g másla - 4 velká vejce - 1 lžička vanilkového extraktu - 40 g nasekaných lískových ořechů - 40 g třtinového cukru - pečicí papír

Na náplň - 140 g kvalitní hořké čokolády - 450 g mascarpone - 2 vejce - 100 g pískového cukru - 4 lžíce tučného tvarohu - 2 lžíce holandského kakaa - maliny na ozdobu

Postup

1. Na korpus rozpusťte rozlámanou čokoládu, máslo a kávu ve vodní lázni. Dobře promíchejte a nechte vychladnout. Vmíchejte žloutky a vanilkový extrakt. Bílky vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Pak je opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Nakonec vmíchejte nasekané ořechy. Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby při 160 °C asi na 10 minut

2. Na náplň rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a kakaem. Pak přidejte tvaroh a vanilkový extrakt. Přidávejte jedno vejce po druhém a šlehejte na nízké otáčky. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.

3. Náplň nalijte na předpečený korpus a dejte péct ještě na zhruba 30 minut. Upečený dort nechte vychladnout a pak dejte zatuhnout na alespoň 4 hodiny do lednice.

4. Před podáváním dort ozdobte čerstvými malinami.

reklama
reklama

Komentáře