Dokonalé boloňské špagety

Milují je děti i dospělí. Jediné, co k jejich výrobě potřebujete, jsou kvalitní suroviny a trocha trpělivosti.


Ingredience:


1 lžíce olivového oleje


4 lžíce másla


2 jemně nasekané cibule


několik řapíků celeru, jemně nasekaných


2 středně velké mrkve, drobně nasekané


350 g mletého masa


sůl a čerstvě mletý pepř


250 ml mléka


špetka strouhaného muškátového oříšku


250 ml bílého vína


½ kg krájených rajčat


strouhaný parmazán k podávání


400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)


Postup:


V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypejte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří.


Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí.


Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte lžíci másla a podávejte s parmazánem.

reklama
reklama

Komentáře