Domácí cibulačka

Příprava: 85 min Cena za 1 porci: 16 Kč

Suroviny na 4 porce:

4 lž. kvalitního rostlinného oleje

2 housky

4 lž. másla

1 lžič. čerstvě mletého černého pepře

4 stroužky česneku

1,6 l vody

1 kostka zeleninového vývaru Maggi

2 kostky Masoxu

4 střední cibule

4 tavené sýry Apetito

200 g goudy či eidamu

Postup:

1. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem z bujónu a masoxu‚ přidáme tavené sýry, 2 stroužky česneku nakrájené na plátky‚ osolíme‚ opepříme a necháme povařit. Odstavíme a do polévky namačkáme zbylý česnek.

2. Na másle opečeme pokrájené housky a přendáme je na talíře. Každou porci zalijeme horkou cibulovou polévkou a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Před podáváním ještě dozdobíme sušenou či čerstvou petrželkou nebo libečkem.

reklama

Komentáře

reklama