Domácí cibulačka

Příprava: 85 min Cena za 1 porci: 16 Kč

Suroviny na 4 porce:

4 lž. kvalitního rostlinného oleje

2 housky

4 lž. másla

1 lžič. čerstvě mletého černého pepře

4 stroužky česneku

1,6 l vody

1 kostka zeleninového vývaru Maggi

2 kostky Masoxu

4 střední cibule

4 tavené sýry Apetito

200 g goudy či eidamu

Postup:

1. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem z bujónu a masoxu‚ přidáme tavené sýry, 2 stroužky česneku nakrájené na plátky‚ osolíme‚ opepříme a necháme povařit. Odstavíme a do polévky namačkáme zbylý česnek.

2. Na másle opečeme pokrájené housky a přendáme je na talíře. Každou porci zalijeme horkou cibulovou polévkou a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Před podáváním ještě dozdobíme sušenou či čerstvou petrželkou nebo libečkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden