Moje šťastná hvězda

Domácí tortilly s masovou směsí

Recept je rychlý, levný a hlavně chutný, kupovaná tortilla se s tou domácí nedá srovnat ani v nejmenším!


Ingredience (na cca 12 tortill):


Těsto:


250 g hladké mouky


4 lžíce olivového oleje


150 ml vody


půl lžičky soli


Náplň:


50 g sýra (např. niva)


1 paprika a okurka


100 g kukuřice


2 rajčata


300 g kuřecího masa


dle chuti ledový salát


sůl a provensálské koření


Dresink:


2 stroužky česneku


4 lžíce majonézy


půl lžičky hořčice


2 lžíce kečupu


Postup:


Nejdříve si připravte placky. V míse smíchejte 2/3 mouky se solí, vodou a olivovým olejem. Vytvořte tak řídké hladké těsto. Pomocí hnětače nebo ručně vařečkou toto těsto míchejte alespoň 10 minut, dokud nebude krásně hladké, pružné a nebude se pěkně táhnout.


Nyní můžete přidat postupně zbylou mouku a pokračovat v míchání nebo si těsto dát na pomoučený vál a ještě chvíli jej hníst. Hotové těsto by nemělo být příliš tuhé, ale musí být krásně hladké a pružné. Jen tak se vám s ním následně bude dobře pracovat.


Rozdělte jej na 12 až 16 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku. Na sporáku si rozehřejte pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata.


Neopékejte je příliš dlouho, byly by pak tvrdé a nedaly by se do nich balit různé náplně. Nyní je čas na dresink – veškeré ingredience smíchejte a dejte odležet do ledničky.


Poté nachystejte náplň – zeleninu a sýr pokrájejte na malé kousky. Maso nakrájejte na středně malé kousky, osolte, osmažte na oleji a přidejte provensálské koření. Nakonec smíchejte se zeleninou a sýrem.


Na tortillu umístěte směs zeleniny a masa, zalijte dresinkem, zamotejte a podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!


Náš tip


Pokud zbyde těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden