Francouzská kuchyně - Quiche Lorraine [kiš loren]

Hutný slaný koláč se rozplyne na jazyku a dodá vám energii i po opravdu dlouhém výletě.

Na těsto:

125 g másla, 250 g hladké mouky, 5 lžic ledové vody, špetku soli

Na náplň:

3 vejce, 220 ml smetany ke šlehání, 200 g anglické slaniny (méně tučné), 100 g goudy, špetku muškátového oříšku

Postup

1. Z pokrájeného másla, mouky a vody rychle vypracujte těsto a uložte je alespoň na dvě hodiny do chladničky.

2. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 4 milimetry. Ten vložte do koláčové formy, lehce přitlačte a okraje seřízněte. Těsto poklaďte na kostičky pokrájenou slaninou a sýrem. Vejce rozmíchejte ve smetaně, přidejte muškátový oříšek. Směs vlijte do formy na slaninu a sýr.

3. Quiche pečte při 200 °C asi 45 minut. Podávejte teplé i studené.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama