Gratinovaný celer s brambory

Zapečené směsi celeru a brambor inspirované Francií jistě přijdete na chuť.

Suroviny na 4 porce - 1 kg brambor - 1 bulva celeru - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 100 g strouhaného čedaru - 600 ml šlehačky - 1 žloutek - čerstvý tymián - olej

Postup

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm široké plátky. Taktéž připravte celer. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek prolisujte. Vše promíchejte. Přidejte 50 g čedaru a 300 ml šlehačky.

2. Do vymazaného pekáčku vložte připravenou směs. Přidejte pár snítek tymiánu a osolte. Zbytek šlehačky a sýra promíchejte se žloutkem a nalijte na směs.

3. Pečte při 200 ºC asi 50 minut.

reklama

Komentáře

reklama