Grilovaný lilek s česnekem

Příprava: 30 min. Cena za 1 porci: 10 Kč

Suroviny na 4 porce:

1 lilek

3 stroužky česneku

snítka oregana

100 ml olivového oleje

sůl

Postup:

1. Na mírně rozpálený gril nebo do grilovací hliníkové misky narovnejte nasucho kolečka lilku. Teplota nesmí být příliš vysoká, aby se lilek svrchu nespálil a uvnitř přitom nezůstal syrový.

2. Teplý ogrilovaný lilek pak skládejte do misky a jednotlivé vrstvy potírejte marinádou z oleje, soli, česneku a oregana. Vše smíchejte a úplně ideálně nechte nahřát. Lépe se pak propojí všechny voňavé komponenty.

3. Pokud ho nestačíte všechen sníst, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte v lednici. V marinádě vydrží klidně i další 3 dny a je výborný i za studena.

reklama
reklama

Komentáře