Moje sladké tajemství

Halušky s pestem z medvědího česneku podle Pavla Berkyho z MasterChefa

Suroviny:

Halušky

800 g brambor

300 g polohrubé mouky

rostlinný olej

parmazán

zakysaná smetana

sůl

Pesto

50 g medvědího česneku

30 g petrželové natě

60 g piniových oříšků

60 g strouhaného parmazánu

150 ml olivového oleje

1 ks citronu

sůl

pepř

Postup:

Brambory omyjte a oloupejte. Přibližně jednu polovinu brambor nastrouhejte na nejjemnějším struhadle a druhou polovinu na středním struhadle. Poté obě poloviny smíchejte a přidejte 250 g polohrubé mouky. Zamíchejte a směs osolte.

Vařte i vy jako MasterChef!

Do hrnce nalijte vodu, přidejte 1 pol. lžíci soli, 2 polévkové lžíce oleje a přiveďte k varu. Když voda v hrnci začne vřít, pasírujte do ní bramborové těsto přes haluškovač nebo si udělejte menší noky.

Hotové halušky, které vyplavou na hladinu, sbírejte děrovanou naběračkou a dávejte rovnou do mísy s pestem. Poté vše pořádně promíchejte.

Pesto si připravte tak, že do mixéru dáte všechny suroviny kromě oleje a citronu a mixujte 1–2 minuty. Poté za stálého mixování přilévejte olivový olej.

Nakonec pesto dochuťte citronovou šťávou, solí či pepřem. Halušky podávejte s kopečkem zakysané smetany. Navrch můžete nastrouhat hobliny parmazánu. Nejen tento recept najdete v kuchařce Pavla Berkyho, kterého znáte z MasterChefa.

Vzniklou směs nalijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Pokud se těsto nelepí na špejli, je bábovka hotová.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden