Hovězí maso s brokolicí

Příprava: 35 min. Cena za 1 porci: 65 Kč

Suroviny na 1 porci:

● 1 plátek libového hovězího masa

● 1 lžíce olivového oleje

● 3 stroužky utřeného česneku

● 1 nakrájená šalotka

● 3 nakrájené jarní cibulky

● 6 růžiček brokolice

● 150 ml vody

● 3 polévkové lžíce sójové omáčky

● ½ lžičky zázvoru

● ½ lžíce červené mleté papriky

Postup:

Rozpálíme oheň na pánvi a přidáme hovězí maso. Pečeme zhruba 6–8 minut. Jakmile bude maso hotové, přendáme ho z pánve do misky. Na stejnou pánev přidáme česnek, šalotku a jarní cibulku. Na pánvi by mělo zůstat trošku hovězí šťávy, kterou tam před přidáním surovin ponecháme. Vaříme asi minutu za stálého míchání na střední teplotě.

Poté přidáme brokolici a vaříme dalších 5 minut. Smícháme vodu, sójovou omáčku, zázvor a mletou papriku. Směs nalijeme na pánev a mícháme další 3–4 minuty. Přidáme podle chuti pepř a sůl.

Na závěr vložíme hovězí maso a vaříme další 2 minuty, aby se chutě propojily. Podáváme s dušenou rýží nebo opékanými bramborami, pečenými v troubě na pečicím papíře.

reklama
reklama

Komentáře