Moje šťastná hvězda

Hovězí pečeně na špeku

Upečená přesně tak akorát. Zlatavá na povrchu, růžová uvnitř. To je dokonalá hovězí pečeně.


Suroviny:


750 g hovězího zadního vcelku


120 g špeku


60 g sádla


nové koření


pár kuliček pepře


3 velká rajčata


1 lžička pálivé mleté papriky


1 l hovězího vývaru


2 cibule


150 g sušených hub


3 stroužky česneku


2 čerstvé papriky


150 g klobásy


2 velké brambory


sůl, pepř


Postup:


Maso prošpikujte slaninou. Osolte a opepřete. Na sádle ho opečte ze všech stran. Maso z pánve vyjměte a na výpeku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, pár kuliček nového koření a pepře.


Přidejte nakrájená rajčata a pálivou papriku. Nyní přendejte pečeni do hrnce a potřete ji připravenou směsí z pánve. Zalijte vývarem. Pečte na 160 °C zhruba 1,5 až 2 hodiny.


Mezitím povařte sušené houby a pak je nakrájejte nadrobno a orestujte na lžíci sádla. K pečeni přidejte půl hodiny před podáváním na plátky nakrájený česnek, papriky, klobásu a houby. Maso dopečte.


Náš tip


Maso a omáčku podávejte zvlášť. Lépe to vypadá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden