Moje sladké tajemství

Hovězí svíčková s bylinkami

Suroviny:

2 medailonky hovězí svíčkové

2 šalotky

1 lžíce másla

1 lžíce petrželky

1/2 lžičky tymiánu

2 lžičky dijonské hořčice

2 lžičky worcesterové omáčky

sůl

1/4 šálku smetany

1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru

1/4 skleničky brandy

1 šálek žampionů

1 stroužek česneku

pepř

Postup:

Maso důkladně osolíme a opepříme. Máslo rozpustíme na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme na pánev maso a z každé strany 1–2 minuty osmahneme a pak dáme bokem. Přidáme nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékáme cca půl minuty.

Pak přidáme houby a orestujeme je doměkka (asi tak 2 minuty). Přidáme brandy a opatrně zapálíme. Přidáme hořčici a smetanu a mícháme po dobu jedné minuty. Poté přilijeme vývar a dusíme další minutu.

Nakonec přidáme worcesterovou omáčku, petrželku a všechnu šťávu, která se nashromáždila z masa. Pánev odstavíme a můžeme servírovat připravenou omáčku s hovězím masem.

Tip!

Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše nebo pečené batáty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden