Hovězí v mrkvi

Suroviny na 1 porci:

● 120 g libové hovězí kýty

● 40 g cibule

● 130 g mrkve

● 140 g brambor

● pepř

● 1 stroužek česneku

● 5 ml slunečnic. oleje

● sůl

● divoké koření

Postup:

Plátek hovězího masa vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Zbylou vodu můžeme použít na vývar. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a oboje pokrájíme na větší kousky. Nachystáme si druhý hrnec a brambory s mrkví v něm vaříme ve vodě doměkka.

Poté slijeme. Cibuli i česnek očistíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny, česnek na slabé plátečky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli opečeme dozlatova. Přidáme česnek, maso a brambory s mrkví a lehce osmahneme. Můžeme servírovat.

reklama
reklama

Komentáře