Můj kousek štěstí

Hyzdí vaše nožky tvrdé paty?

Jak se jich snadno zbavit? Jak udělat správnou domácí pedikúru? Začněte horkou lázní na 15 minut. Poté nohy důkladně osušte i mezi prsty, snížíte riziko vzniku plísní.

Na obroušení zrohovatělé kůže je ideální pemza či skleněný pilník. Nohy lze "dobrousit" peelingem. A jak ještě vylepšit výsledek pedikúry? Pomohou babské rady, využívající ingrediencí, které máte běžně doma.

Vazelína a citron

Odmočte nohy v teplé vodě, aby kůže změkla, a pak do ní vetřete směs vazelíny a citronové šťávy. Nechte působit, ideálně tak dlouho, až se směs vsákne. Přebytečnou mastnotu setřete. Pokožku chodidel je nutné hydratovat.Skvěle vám k tomu poslouží nejrůznější krémy určené speciálně k tomuto účelu, ale nejlepší je čistá vazelína. Nohy důkladně promažte, oblečte do bavlněných ponožek a jděte spát. Ráno budete mít paty krásně hebké.Pokud potřebujete zvýšit účinek krému, zabalte chodidla ihned po namazání do mikrotenového sáčku a až potom si navlečte bavlněné ponožky.

Banán, sádlo, tvaroh

Na tvrdé a popraskané paty zabírá zábal z dužiny banánu, kterou necháte působit nejméně deset minut a pak opláchnete.S úspěchem můžete použít pro zábal i obyčejné vepřové sádlo, které necháte vsáknout nejlépe přes noc. Zbylou mastnotu setřete kuchyňskou utěrkou. Zabalit paty můžete také do tvarohu, překryjte igelitem a dejte je do ponožek, nechte působit ideálně přes noc a pak nohy opláchněte vlažnou vodou s mýdlem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden