Indická kořeněná rýže biryani

Můžete podávat jako vegetariánský pokrm, anebo s kuřecími paličkami.


Ingredience:


300 rýže basmati


50 g másla


1 lžíce oleje


100 ml bílého jogurtu


0,3 l kuřecího vývaru


2 ks cibule


100 ml kari pasty


čerstvá máta a koriandr


Postup:


Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli. Opékejte ji 10 minut. Rýži propláchněte a vsypejte ji na pánev a přilijte vývar a přidejte kari pastu. Promíchejte, přikryjte pokličkou a duste 10 minut.


Nakonec pánev přikryjte alobalem a umístěte ji do trouby. Rýži pečeme zhruba hodinu. Podáváme s jogurtem s nasekanou mátou a koriandrem a trochou soli a pepře. Přejeme vám dobrou chuť.



Náš tip:


K pokrmu se také hodí indický chléb naan, který seženete ve specializované prodejně.

reklama
reklama