Indická kořeněná rýže biryani

Můžete podávat jako vegetariánský pokrm, anebo s kuřecími paličkami.


Ingredience:


300 rýže basmati


50 g másla


1 lžíce oleje


100 ml bílého jogurtu


0,3 l kuřecího vývaru


2 ks cibule


100 ml kari pasty


čerstvá máta a koriandr


Postup:


Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli. Opékejte ji 10 minut. Rýži propláchněte a vsypejte ji na pánev a přilijte vývar a přidejte kari pastu. Promíchejte, přikryjte pokličkou a duste 10 minut.


Nakonec pánev přikryjte alobalem a umístěte ji do trouby. Rýži pečeme zhruba hodinu. Podáváme s jogurtem s nasekanou mátou a koriandrem a trochou soli a pepře. Přejeme vám dobrou chuť.



Náš tip:


K pokrmu se také hodí indický chléb naan, který seženete ve specializované prodejně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden