Moje chvilka pohody

Jak na chloupky na obličeji?

Zbavit se chloupků nad rty nebo na tvářích není snadné. Pokožka obličeje je velmi jemná a citlivá, a proto může být při odstraňování chloupků přecitlivělá. Jaké metody jsou rychlé, šetrné a nejméně bolestivé?

Laser

Metoda laserové depilace je nejúčinnější. Po osmi sezeních, při kterých se laserem zničí váčky pod kůží, zmizí nevzhledné chloupky jednou provždy. Bohužel je to zdlouhavá a finančně také nákladná procedura, během níž byste pleť neměla vystavovat slunečním paprskům.

Vosk

Depilace pomocí voskových pásků, či tekutých vosků patří mezi nejznámější. Tato metoda však nebývá příliš oblíbená, protože je bolestivá a chloupky se vrací již po 2 až 3 týdnech. Navíc vosk není příliš vhodný pro odstraňování tmavých a tuhých chloupků.

Krém

Depilační krém nanesete na místo, na kterém se chcete chloupků zbavit, necháte pár minut působit a poté jednoduše setřete. Chemikálie obsažené v krému rozloží kreatin v chloupcích a ty pak jdou lehce odstranit. Bohužel však působí pouze povrchově, a tak se chloupky rychle vrací.

Elektrolýza

Při této méně známé metodě dostanou jednotlivé chloupky něco jako elektrický šok. Poté přestanou dostávat potřebné živiny k růstu, a tak se jich zbavíte navždy. Tato procedura je však velice zdlouhavá a bolestivá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden