Moje sladké tajemství

Jak na to: Aby lokny vydržely celý den

Mít krásné a nadýchané vlny, které vydrží celý den i v sychravém počasí, je sen nejedné dlouhovlásky. Jak na to?

Jestliže si natočíte vlasy, a krásné vlny vám vydrží jen pár hodin, asi děláte něco špatně. Možná vám při úpravě vlasů vypadl jen jeden důležitý krok, který lokýnky na dlouho zafixuje, a je po účesu snů. Pojďme na to postupně...

Na první dobrou

Vlas by se měl při tvorbě vln zahřát jen jednou. Pokud používáte k tvorbě vln kulmu nebo žehličku, je dobré umyté vlasy ošetřit termo produktem s tužicí složkou a vlasy pak vysušit fénem dosucha pouze přes prsty, nikoli přes kartáč.

Tím budou po vysušení přirozeně splývat a vy je vytvarujete do vln až za použití kulmy nebo žehličky. Po natočení vlny zafixujte pružným lakem na vlasy.

Na co si dát pozor?

Když už máte vlasy krásně natočené a nalakované, musíte si po celý den dávat pozor na to, abyste si na ně nesahala. Jakmile totiž „zajedete“ rukou do své kštice, nejenže si účes poničíte, ale vlasy se začnou mastit a budou postupně ztrácet tvar i objem.

Když je budete chtít načechrat či pročesat, vezměte si na pomoc hřeben s řídkými zuby, který vlny neponičí. Zároveň u sebe mějte lak na vlasy, kterým během dne své kudrliny párkrát přestříknete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden