Moje sladké tajemství

Jak si poradit s mastnými vlasy?

Také bojujete den co den s mastnými vlasy? Často jdou ruku v ruce i s mastnou pletí. V takovém případě si určitě nepořizujte ofinu. Za chvíli byste ji měla zplihlou a ničemu by to nepomohlo. Čeho se ještě vyvarovat?


  1. Každodenní mytí je spíš na škodu Jestli si myslíte, že čím častěji si vlasy budete mýt, tím budou hezčí, opak je pravdou. Častým mytím se totiž naopak daleko více mastí. Zdravé a pěkné by měly normálně vydržet dva až tři dny.Pokud tedy po jednom dni opět saháte po šamponu, něco není v pořádku. Zkuste je například nechat během víkendu, když se nechystáte do práce nebo výjimečně do společnosti, pořádně promastit a sama uvidíte, že vám z kraje týdne vydrží daleko déle.

  2.  Vyberte ten správný pro vás Nemusíte na vlasy střídat jedem přípravek za druhým. Stačí, když si vyberete jeden kvalitní šampon, který budete na vlasy pravidelně používat. Může to být právě šampon na rychle se mastící vlasy.Většině lidí se mastí hlavně kořínky, ale konečky mají naopak velmi suché. Je to i váš případ? Pak nanášejte šampon hlavně ke kořínkům a konečky nechte téměř bez povšimnutí.

  3. Kam patří kondicionér? Naprosto opačně byste měla pracovat naopak s kondicionérem.Ten by měl přijít hlavně na suché konečky a ke kořínkům byste ho neměla nanášet téměř vůbec. Nepřehánějte to také s jeho množstvím. Záleží samozřejmě na délce vlasů, ale obecně by vám mělo stačit množství jedné malé čajové lžičky.

  4. Než vyjdete z domu Určitě chcete před odchodem z domu udělat pro svůj vzhled maximum. Takže po umytí vlasů sáhnete po fénu či kulmě.Daleko šetrnější je ale nechat vlasy uschnout pozvolna. Pokud ale opravdu spěcháte a není zbytí, nastavte alespoň přístroje na nižší teplotu. Omezit byste měla také další kosmetické vlasové přípravky, které vlasy zatěžují, jako jsou laky na vlasy, gely, nebo dokonce vosky.

    Když jde do tuhého... … je potřeba sáhnout po rychlé a účinné pomoci. Tou je suchý šampon. Zapomeňte ale na bílý prášek, který je na vlasech vidět už na dálku. Dnes už existuje suchý šampon ve spreji, který nejen zbaví vlasy mastnoty, ale ještě je částečně nalakuje a ovoní příjemnou vůní.

    Tento pudrový přípravek vám tak v koupelně rozhodně nesmí chybět.

    .


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden