Moje chvilka pohody

Jak si přírodně vybělit zuby?

Pokud chcete vybělit své zuby bez chemikálií, můžete toho dosáhnout i s pomocí pár základních potravin.

Vlivem jídla, pití a některých zlozvyků se bílá zubní sklovina mění občas ve žlutou. Naštěstí jsou tu možnosti, jak s nežádoucím odstínem bojovat.

Jahody

Obsahují kyselinu jablečnou. Ta má bělicí vlastnosti, které mohou pomoci zesvětlit zbarvené zuby. Kyselina jablečná může také zvýšit produkci slin, které chrání před zubním kazem.

Kokosový olej

Nejprve si klasicky vyčistěte zuby a pořádně vypláchněte. Poté naneste olej a krouživými pohyby jej kartáčkem rozprostřete po zubech.

Mléko

Kyselina mléčná v mléce může sklovinu taktéž zesvětlit. Stimuluje produkci slin, což může pomoci odplavit bakterie. Kasein (bílkovina v mléce) také zabraňuje zbarvení a pomáhá získávat fosforečnany vápenaté k prevenci hromadění plaků.

Jedlá soda

Chcete-li použít jedlou sodu k zesvětlení zubů, smíchejte stejné díly vody a jedlé sody, aby vznikla pasta. Pomocí zubního kartáčku ji po dobu jedné minuty otírejte o zuby, poté vyplivněte.

Banánová slupka

Vezměte kus banánové slupky a vnitřní bílou stranou čistěte zuby po dobu zhruba dvou minut. Minerály ze slupky jako je draslík, hořčík a mangan se absorbují do vašich zubů a vybělí je.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden