Můj čas na kafíčko

Jak znovu získáte ztracenou energii?

Ne nadarmo se říká, že ve zdravém těle je zdravý duch. Zkuste to.

Je na čase probudit se z letargie nedobrovolného nicnedělání a vplout do nové sezony nabití energií. Že vám ale momentálně schází, a navíc se cítíte jako vymačkaný citron? Poradíme vám!

Během dlouhé pauzy, kdy jsme se zavření doma v izolaci cpali od rána do večera kalorickými potravinami a různými nezdravými
pamlsky a málo se hýbali, se náš životní rytmus celkově zpomalil. Ale nezoufejte, stačí udělat pár snadných kroků, které vám zase pomohou ho nastartovat.

Osvěžte si svůj jídelníček

Těžce stravitelné smažené, tučné a sladké pokrmy nahraďte lehce stravitelnými jídly, v nichž převládá libové maso, ryby, luštěniny, celozrnné obiloviny, zelenina nebo ovoce. Třeba na žitný chléb s lučinou naskládejte plátky avokáda, pstruha připravujte na páře a místo sladké cereální tyčinky k svačině vyzkoušejte špenátové smoothie se slunečnicovými semínky a čerstvými jahodami.

Vyladěný pitný režim

Teploty už pomalu začínají šplhat nahoru a s nimi také stoupá potřeba příjmu tekutin. Slazené barevné limonády a energy drinky plné kofeinu, sladidel a éček rozhodně nejsou tou správnou cestou.

Natáhněte se po neperlivé vodě s kapkou šťávy z citronu či limety, pomerančové šťávy, snítkou citronové trávy nebo čerstvé šťávy z ovoce. Vaše soustředění a pozornost rovněž nastartují bylinkové a zelené čaje.

Dejte navždy Sbohem chemii

A to jak v potravinách, tak i v kosmetice. Nechce se vám prokousávat etiketami jednotlivých fl akonů a krémů? Můžete se
ponořit do výroby domácí přírodní kosmetiky nebo začít vyhledávat ideálnější alternativy. Zubní pastu s fluorem nahradí ta s obsahem koloidního stříbra, tuhý deodorant s hliníkem zase kus ryze přírodního minerálu, co neucpává póry, a všelijaké kondicionéry obyčejný olivový olej.

Choďte na procházky a pobývejte venku

Konečně se uvolnily striktní zákazy a nekonečná omezení, tak honem ven! Opatrně, po kratších dávkách venku čerpejte
vitamin D ze slunečních paprsků. Pobyt na vzduchu, nejlépe v přírodě, vám vlije do těla zase život a elán. Pokud můžete, věnujte se i sportovním aktivitám.

Změňte péči i o svou tělesnou schránku

Šediny jsou sice posledním vlasovým trendem, ale u mladších ročníků. A tak je ženy již od nepaměti maskují barevnými přelivy. Jednou za čas se vyhněte domácímu barvení snadno dostupnými barvami a přenechejte tento úkol kadeřnici. Vlasy vám oživí,
vylepší jejich složení, dodá lesk a svěžest. Oblíbené jsou přírodní barvy nebo léty ověřená henna.

Oživit potřebuje i kůže

Vaši pleť pokrývá mastný film a charakterizuje ji úroda zanícených pupínků? Neodličujte se čisticím mlékem a přesedlejte
na neolejový odličovač. Místo tonika a pleťové vody ošetřujte pokožku mýdlem s aktivním uhlím, které koupíte v každé lékárně. Poctivě ji hydratujte lehkými krémy nebo gelovými fluidy.

Uvařte si účinný detoxikační čaj

Pro jeho přípravu budete potřebovat 1 lžičku nadrcených kořenů smetánky, 2 lžíce kopřivy, 1 lžíci jitrocele a 3 dl vroucí
vody. Všechny bylinky (koupíte je v lékárně či v drogerii) smíchejte, směs přelijte vroucí vodou a vše nechte 10 minut louhovat. Pak přeceďte a můžete popíjet. Tento čaj by se měl pít 2x denně po dobu 4 týdnů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden