Můj kousek štěstí

Japonská manikúra oslní celé okolí

Krásné nehty nemusejí být jen barevně nalakované. Jejich přírodní vzhled podtrhne a rozzáří japonská metoda zvaná P-shine. A výsledek je fascinující.

Na P-shine si můžete dojít k manikérce, ale tuto úpravu nehtů zvládnete klidně i sama doma. Stačí si pořídit sadu na P-shine
Tato metoda funguje tak, že se povrch přírodního nehtu dokonale vybrousí a vyleští, takže získá úžasný vzhled, podobně jako byste si nehty nalakovala bezbarvým lakem.

Jednoduchý trik

Chce to ovšem mít pěstěné přírodní nehty, což předpokládá správnou péči, tedy pravidelnou manikúru. Ta zahrnuje případné odlakování, změkčující lázeň a krémování rukou i nehtů.

Během manikúry je důležitá i péče o kůžičku kolem.

Kouzelná krabička

Pak budete potřebovat sadu na P-shine. Krabička obsahuje spoustu užitečných pomocníků – najdete v ní barevně odlišené hlavní pomůcky: zelenou leštičku a kelímek s brusnou pastou, růžovou leštičku kelímek s lešticím pudrem, tři různé pilníčky, špachtličku, zatlačovač kůžičky a jelenicovou kůži.

Hlavními složkami pasty a pudru jsou křemičité mikročástečky s podílem písku z Japonského moře a včelí vosk bohatý na aminokyseliny a minerální látky.

Další složkou je keratin, který zpevňuje přírodní nehty, a vitaminy A a E. Jednotlivé produkty se dají dokoupit samostatně, nemusíte si tedy vždycky kupovat celou novou sadu. Ta vám ostatně i tak vydrží hodně dlouho.

Jak na to

Pokud budete s P-shine pracovat poprvé, přečtěte si správný postup. Časem už ho ale nebudete potřebovat, protože nejde o nic složitého. Nejprve si vezměte do ruky pilník, který má také barevně odlišené strany.

Zelená strana slouží ke klasickému pilování tvaru nehtů. Tvar zvolte takový, který vám nejvíc vyhovuje; je jedno, jestli budou nehty do obloučku, do špičky či rovně zastřižené.

Japonská metoda P-shine vám zabere zhruba 30 minut. Výsledek stojí za to.

Pozor na detaily

Upravte také nehtovou kůžičku. Když jsou takhle nehty připraveny, růžovou stranou pilníku jemně vyhlaďte povrch celého nehtu, až získá lehce matný vzhled. Postupujte nehet po nehtu, až budete mít obroušené všechny.

Pak si vezměte zelený kelímek s brusnou pastou a zelenou leštičku. Plastovou špachtličkou naneste malinké množství pasty na celou plochu leštičky a začněte ji postupně zapracovávat do nehtů. Dělejte to dlouhými pohyby jedním směrem, dokud se nehty krásně nerozzáří.

Až budete s výsledkem spokojená, přistupte k dalšímu kroku. Na řadu přichází růžový kelímek s lešticím pudrem a růžová leštička. Omytou špachtličkou naneste malinké množství pudru na nehet a pomocí lehkého tlaku ho stejným stylem zapracujte do plochy nehtu.

Ten tak získá ještě zářivější, lesklejší a zdravější vzhled. A je hotovo. Zpočátku vám to zabere asi 40 minut, po čase, až získáte cvik, vám bude stačit půlhodinka.

Jak často P-shine opakovat?

Záleží na tom, jak rychle vaše nehty odrůstají. Je to tedy individuální. Obvykle stačí odrostlé části ošetřit po 2–3 týdnech. Při doplňování stačí odrostlá místa obrousit pilníkem a brusnou pastou, lešticí pastu pak použijte na celé nehty.

Pokud si ale chcete nehty nalakovat, třeba na nějakou slavnostní příležitost, ať už na oslvu narozenin, na svatbu či na důležitou schůzku, myslete na to, že po ošetření P.shine manikúrou je potřeba vydržet a nalakovat je až cca po 5 dnech.

Vosk obsažený v P-shin totiž výrazně snižuje přilnavost, a lak by tak na nehtech nedržel. Je jasné, že žádná z nás by se rozhodně nechtěla pyšnit a vystavovat se s odroleným lakem.

Navíc by celý tento zázračný proces P-shine přišel v niveč a přiznejme si, že pochvala od kamarádek, jakou máme krásnou manikúru, je prostě k nezaplacení.

Víte, že...

•… P-shine se nedoporučuje používat hned po sundání umělých nehtů?

•… P-shine můžete použít i na nehty na nohou?

Dobré rady:

• Před použitím P-shine manikúry je nutné nehty dobře odlakovat.

• Pokud máte nehty hodně ztenčené a křehké, P-shine si raději odpusťte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden