Jarní polévka s hráškem

Suroviny:

200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku

1/2 střední cibule

1 litr vývaru z kostí

3 karotky

2 menší petržele

2 střední uvařené nové brambory

100 g másla

sůl

pepř

petrželová nať

Postup:

Nejdříve si vyloupejte hrášek, pokrájejte najemno polovinu cibule a nakrájejte si na kolečka mladou mrkev a petržel.

Na pánvičce si rozpusťte asi 80 g másla. Malé kostičky uvařených brambor opečte dozlatova na rozpuštěném másle, ke kterému po opečení brambor přidejte na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel a vyloupaný hrášek a vše společně ještě chvilku společně opečte.

Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou přendejte do hrnce a zalijte vývarem. Vařte společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí.

Polévku poté dle potřeby dochuťte solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Tuto polévku nezahušťujte. Kdo by chtěl, může si na másle a bylinkách opražit čerstvé krutony a přidat si je do talíře.

Tip!

Skvělá je i polévka z cizrny, u té však musíte počítat, že ji musíte alespoň přes noc namočit do vody.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden