Moje sladké tajemství

Jarní polévka s hráškem

Suroviny:

200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku

1/2 střední cibule

1 litr vývaru z kostí

3 karotky

2 menší petržele

2 střední uvařené nové brambory

100 g másla

sůl

pepř

petrželová nať

Postup:

Nejdříve si vyloupejte hrášek, pokrájejte najemno polovinu cibule a nakrájejte si na kolečka mladou mrkev a petržel.

Na pánvičce si rozpusťte asi 80 g másla. Malé kostičky uvařených brambor opečte dozlatova na rozpuštěném másle, ke kterému po opečení brambor přidejte na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel a vyloupaný hrášek a vše společně ještě chvilku společně opečte.

Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou přendejte do hrnce a zalijte vývarem. Vařte společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí.

Polévku poté dle potřeby dochuťte solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Tuto polévku nezahušťujte. Kdo by chtěl, může si na másle a bylinkách opražit čerstvé krutony a přidat si je do talíře.

Tip!

Skvělá je i polévka z cizrny, u té však musíte počítat, že ji musíte alespoň přes noc namočit do vody.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden