Jelení svíčková

Podává se s knedlíkem, můžete ji doplnit šlehačkovým terčíkem s brusinkami.

Potřebujete:

✿ 800 g jeleního masa
✿ 100 g slaniny
✿ 1 cibuli
✿ 1 lžíci cukru krupice
✿ 1 lžíci octa
✿ 1 mrkev
✿ 1 petržel
✿ 1/4 celeru
✿ 1 lžíci brusinek
✿ nové koření
✿ celý pepř
✿ tymián
✿ sůl, pepř
✿ hladkou mouku
✿ 200 ml smetany
✿ olej
✿ citron

1. Maso osmahněte na oleji ze všech stran. Vyjměte, vsypte pokrájenou slaninu a cibuli a 5 minut opékejte. Přidejte cukr, nechte zkaramelizovat, zakápněte octem a nechte odpařit.

2. Vsypte pokrájenou zeleninu, brusinky a promíchejte. Vložte maso, přidejte koření, osolte a přikryté pečte při 180 °C asi hodinu doměkka. Občas podlijte.

3. Maso vyjměte. Šťávu nechte odpařit, zaprašte moukou, zalijte smetanou. Povařte, vyn­dejte koření a rozmixujte dohladka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden