Kakaový dort s tvarohovým krémem

Nadýchaný korpus, lehký krém a čokoládová poleva. Dort vhodný i pro oslavence.

Suroviny

Na těsto - 6 vajec - 180 g krupicového cukru - 1 balení vanilkového cukru - 150 g hladké mouky - 50 g kakaa - 30 g oleje - tuk a mouka na formu

Na krém - 500 g měkkého tvarohu - 350 g smetany ke šlehání - 7 lžic krupicového cukru - 1 vanilkový cukr - cukrářská čokoládová poleva

Postup

1. Bílky vyšlehejte s cukrem. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty spojte, přidejte mouku s kakaem a nakonec vmíchejte olej. Těsto nalijte do připravené formy a pečte při 160 ºC asi 40 minut. Až korpus vychladne, podélně ho rozřízněte.

2. Všechny ingredience na krém dobře prošlehejte. Krém namažte na korpus a dort spojte.

3. Nakonec dort polijte čokoládovou polevou.

reklama
reklama

Komentáře