Můj kousek štěstí

Kolik kosmetiky je potřeba?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli nepoužíváte příliš mnoho šamponu, sprchového gelu nebo třeba zbytečně málo denního krému? Pojďte se podívat spolu s námi, jaké množství kosmetických přípravků je dostačující.

Více není vždy lépe

Řada lidí používá zbytečně velké množství kosmetiky v přesvědčení, že čím víc, tím lépe bude daný přípravek účinkovat. Někdy je to ale paradoxně přesně naopak. Toto platí zejména u  šamponu – použijete-li ho příliš mnoho, sice pěkně pění, ale špatně se vymývá a vlasy jsou zbytečně zatěžovány.

Šamponu půl lžíce

Možná se vám to bude zdát málo, ale šamponu stačí bohatě půl polévkové lžíce. Mnohem důležitější než množství je, abyste jej nanesli rovnoměrně. Pokud se vám zdá, že málo pění, vlasy ještě trochu navlhčete.

Zubní pasty jen trochu

Většina stomatologů se shodne v tom, že mnohem důležitější než pasta jako taková je správná technika čištění zubů. Zubní pasta je jen příjemný doplněk a není nutné to s ní přehánět. Stačí vám na kartáčku množství ve velikosti kuličky hrášku.

Příliš mnoho mýdla škodí

Účelem sprchového gelu je, aby zbavil kůži nečistot a dodal pokožce vůni. Když ho ale použijete příliš mnoho, můžete z kůže smýt i její ochrannou vrstvu. Množství odpovídající dvěma lískovým oříškům by proto mělo stačit na umytí celého těla. Pokud se sprchujete denně, klidně stačí mýdlo jen obden.

Pleťového krému poskrovnu

Všeobecně se uvádí, že je plně dostačující množství odpovídající velikosti lískového oříšku. Každý krém je však jinak hutný a pleť je různá. Z toho důvodu nemusí být toto množství pro všechny vyhovující. Chcete-li se přesvědčit, že jste nepoužila krému příliš mnoho, přitiskněte po nakrémování na pleť papírový kapesníček – neměly by na něm zůstat mastné skvrny.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden